Ads 468x60px

.

Ahad, 24 Julai 2011

luahan hati..

jom dengarkan bersama2..




terimakasih kerana menonton.. jumpalagi di video yang akan datang..
steady medey.. hehe
.
JANGAN LUPA LIKE DAN KOMEN!

Sabtu, 23 Julai 2011

Ahad, 3 Julai 2011

jangan biar orang hina Islam!

Assalamualaikum semua salam satu Malaysia..
steady medey............

klik untuk besarkan
sy tertengok salah satu video mengenai kekuasaan Allah di youtube.dan salah satu video itu mengenai video yang dikatakan malaikat turun ke kaabah. menerusi komen2 yang diberikan terhadap video tersebut, ada yang percaya dan kagum, ada juga yang tak percaya malah ada juga yang membangkang 100%.

apa yang saya perhatikan, ramai saudara islam kita memberi komen menggunakan perkataan yang berunsur kasar, ganas dan tak beradap.. terdetik di hati saya bagaimana jika penganut agama lain yang melihat komen2 tersebut. pasti mereka memandang serong terhadap kita.

namun setelah leka membaca komen2 tersebut, mata saya terhenti pada suatu komen dari non muslim berasal indonesia (based on bahasa yg digunakan). " terbukti seperti yang saya ucapkan bahwa islam adalah ajaran setan. Pengikutnya saja berbicara dengan kata kotor seperti itu , inilah bukti dari islam adalah ajaran setan...selain itu umatnya juga diajarkan beringas, tidak heran banyak teroris mengatasnamakan islam....sekali lagi, tenyata saya tidak keliru, Kata-kata Anda sendiri yang membuktikan kebenaran kata-kata saya islam ,emang ajaran setan yang beringas ha ha ha ha...."
memang terasa marah dengan komen tersebut. tapi menurut pandangan sy jika kita semua sesaudara islam mengamalkan cara hidupislam, menjaga tingkah laku, menjaga adap dan budaya seperti dalam sunnah nabi s.a.w, menjaga bait2 pertuturan kita, agama lain tak akan ada point untuk menghina kita..

so nasihat saya di sini jagalah tingkah laku kita. 

JANGAN LUPA LIKE DAN KOMEN!

Khamis, 30 Jun 2011

promosi besar2an di jakel seluruh malaysia

kepada warga johor bharu terutamanya warga segamat dan kawasan berhampiran jemputlah datang ke wisma Jakel gedung pakaian terbesar di johor bharu. kami menawarkan pelbagai jenis fabrik yang bermutu tinggi yang dijamin kualitinya di samping harga yang berpatutan..

jom ramai2 serbu gedung jakel, di samping anda memilih pakaian anda akan dihiburkan dengan keletah dari deejay2 jakel fm seperti sy mahupun rakan2 penyampai yang lain.. steady medey.............

klik untuk besarkan imej

Wisma Jakel, 85000 Segamat District

jom singgah gedung jakel kerana jakel tengah buat promosi besar2an dari 25 jun sehingga 10 julai...sambil2 membeli belah turut terdapat cabutan bertuah beli dan menang..

hadiah utama merupakan  kereta perodua viva...
kedua motosikal naza 125cc,,
ketiga tv lcd...
dan ke 4- karpet2 dari mesir...
potongan2 hebat sehingga 85peratus... cepat2 jangan berlenggah
sambil2 2 siaran radio ni di terima oleh cawangan2 jakel yg berbayar sahaja untuk waktu ni...selepas ni seluruh cawangan jakel satu malaysia akan terima siaran ni...semua 20 cawangan.. insyaAllah..

update: promosi hebat di seluruh cawanga jakel di seluruh malaysia.. hehe

JANGAN LUPA LIKE DAN KOMEN!

Isnin, 27 Jun 2011

cara untuk follow blog!

salam 1 malaysia semua..
sebagai permulaan entry ini, sy ingin merakamkan berjuta terima kasih kepada mereka2 yang sudi membaca entry ini, dan mereka yang sudi follow blog sy ini. terima kasih juga kepada mereka2 yang sudi "support" sy selama ini.. okey, ramai juga antara rakan2 mahupun keluarga sy yang kurang mengetahui mengenai blog, malah ianya terlalu asing bagi merka termasuk sy sendiri dahulunya. jadi untuk entry kali ini sy ingin berkongsi dengan mereka2 yang tidak mengetahui tentang blog. hehe

Blog (singkatan untuk web log dalam bahasa Inggeris) ialah sebuah laman web yang kemasukan-kemasukannya ditulis menurut urutan kronologi dan dipaparkan dengan tertib terbalik. Blog memberikan ulasan atau berita mengenai sesuatu tajuk, umpamanya makanan, politik, atau berita tempatan, dengan sesetengah blog berperanan lebih sebagai buku harian peribadi dalam talian. Blog yang tipikal menggabungan teks, imej, dan pautan ke dalam blog, laman web, dan media lain yang berkaitan dengan topiknya. Keupayaan para pembaca untuk meninggalkan ulasan mereka dalam format interaktif merupakan ciri yang utama untuk banyak blog. Kebanyakan blog umumnya adalah blog teks, walaupun sesetengahnya bertumpu pada gambar foto (blog foto), video (vlog), muzik (blog MP3), atau audio (podcasting), dan merupakan sebahagian rangkaian media sosial yang lebih luas.
Istilah "blog" merupakan kata lakur untuk perkataan "web" dan "log" (Web log). "Blog" juga boleh digunakan sebagai kata kerja yang membawa pengertian "untuk memeliharakan atau menambahkan isi kandungan ke dalam blog."
Pada bulan Nov 2007, Technorati, enjin carian blog, sedang menjejaki melebihi 120 juta blog, meningkat dua kali ganda sejak awal Januari 2007

so, sekarang nak cerita pula mengenai follower. secara teori yang didapat dari  google,  follower itu adalah kelompok pembaca yang secara terbuka menyatakan minat mereka dalam blog
dan mendapatkan akses ke blog jaringan sosial.  Followers akan ditampilkan dalam Followers Gadget di blog, yang terinstal secara default pada semua blog baru.
Bagi penulis blog dapat mengetahui berapa orang yang telah menjadi pengikutnya pada panel dashboard blognya. dari segi psikologi follower merupakan sesuatu sangat penting bagi seseorang bloger sebagai pendorong semangat untuk meneruskan berblog. namun, apalah gunanya mempunyai jumlah follower yang ramai jika tidak ada pengunjung/ pengikut yang setia berkunjung ke blog kita dan membaca setiap entry2 kita.. amat menyedihkan bagi seorang bloger jika hasil penulisan mereka tidak diahrgai malah tidak dibaca langsung oleh pengunjung.. huhu sedeyy so sekarang nak ajar sikit cara nak follow sesuatu blog.


okey, jika korang masuk ke sebuah blog, korang pasti perasan ada button seperti dalam gambar sebelah kan! button follow/ikut. so klik jer dekat button follow/ikut tu kemudian korang kena masukkan alamat email korang. kalau korang ada email gmail, just klik jer menggunakan akaun google. jika ada akaun yahoo klik jer menggunakan akaun yahoo.. simple jer.. so nanti bila dah masukkan alamat email, kemaskini sikit akaun tu dengan letak gambar korang, supaya nanti akan keluar muka korang tu dekat gadjet follower seperti dalam gambar.. 


so sampai sini je kali ini.. dah panjang sangat dah tu.. 

steady meddy dari deejay an.
.
JANGAN LUPA LIKE DAN KOMEN!

Jumaat, 24 Jun 2011

jom like fanpage deejay an!

klik  
salam sejahtera semua yang sudi membaca..
mohon jasa baik semua pembaca menyukai halaman facebook saya. 
JANGAN LUPA LIKE DAN KOMEN!

assalamualaikum salam mesra dan salam satu malaysia kepada semua pembaca...harapan saya agar anda menyokong industri muzik tanah air terlebih dahulu...dan di samping itu sokonglah saya dan bagi semangat kepada saya dengan komen2 yang membina dari anda...agar sy dapat menjadi penyampai setaraf penyampai2 di stesen radio yang lain di negara ini...agar stesen jakelfm ini juga diterima oleh masyarakat suatu hari nanti...salam.
JANGAN LUPA LIKE DAN KOMEN!

sembang2


ShoutMix chat widget
Terdapat ralat dalam alat ini